Δημοσιεύτηκε την 06/12/2009 - 19:45 από Ronin team

How to Icon

Θέλετε να τραβήξετε screenshot σε Mac OS X, και δεν βρίσκετε το πλήκτρο Print Screen;

Μην ψάχνετε άδικα. Δεν υπάρχει τέτοιο πλήκτρο στα Mac. Η Apple έχει άλλη εναλλακτική, και ακολουθεί την standart πολιτική της των Keyboard shortcuts. Ας δούμε με ποιές συντομεύσεις μπορούμε να κάνουμε screen capture:

 

  1. Command-Shift-3: Αποθηκεύει τα δεδομένα ολόκληρης της οθόνης σε ένα αρχείο .png στο Desktop. Το αρχείο θα ονομαστεί σύμφωνα με την ώρα και ημερομηνία που τραβήχτηκε.
  2. Command-Control-Shift-3: Αποθηκεύει τα δεδομένα ολόκληρης της οθόνης στο clipboard για χρήση σε άλλη εφαρμογή όπως το Photoshop.
  3. Command-Shift-4: Θα αλλάξει σχήμα ο κέρσορας του ποντικιού, δίνοντάς μας την δυνατότητα να κρατήσουμε μέρος της οθόνης το οποίο ορίζουμε με drag and drop του κέρσορα. Αποθηκεύεται σαν .png εικόνα στο desktop.
  4. Command-Shift-4 ακολουθούμενα από Spacebar: Επιλέγουμε το παράθυρο που θέλουμε να κρατήσουμε, κλικάροντας πάνω του. Θα αποθηκευτεί σε .png αρχείο στο Desktop.
  5. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Grab, πρόγραμμα που έρχεται μαζί με τα OS X, που δίνει πολλές δυνατότητες, όπως χρονομετρημένο screenshot και άλλα. Θα το βρείτε στο Applications > Utilities.

 

Share this