Πως κατεβάζω torrent (how to download torrents)

How to Icon

Ένας απλός οδηγός για το πώς να κατεβάσετε torrent, χρησιμοποιώντας το μTorrent.

1. Κάντε install και ρυθμίστε το Utorrent. (οδηγός εδώ).

2. Πάνω δεξιά στο Utorrent πατήστε το βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και διαλέξτε Mininova (ή κάποια από τις εναλλακτικές, όπως Isohunt, torrentspy κλπ).

Μετά εκεί που λέει Search Here γράψτε αυτό που θέλετε να ψάξετε (πχ. Open Office) και πατήστε enter.

choose tracker

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να μπείτε κατευθείαν στο site των προαναφερθεισών μηχανών torrents χρησιμοποιόντας τον web-browser (π.χ Firefox), και κάνοντας αναζήτηση από εκεί να κατεβάσετε το .torrent αρχείο στον υπολογιστή σας, από όπου το ανοίγουμε με το Utorrent. Προσοχή, το αρχείο torrent, είναι ΜΟΝΟ οι "οδηγίες" που χρειάζεται το uTorrent για να κατεβάσει την επιλογή μας, και όχι (π.χ) το ίδιο το Open Office!

3. Στο παράθυρο του browser που σας άνοιξε, διαλέξτε το torrent που θέλετε και πατήστε το πράσινο βελάκι αριστερά του ονόματος για να κατεβάσετε το αρχείο torrent.

Να προτιμάτε torrents με πολλούς seeds για καλύτερες ταχύτητες.

download torrent

4. Σώστε κάπου προσωρινά το αρχείο torrent και μόλις κατέβει πατήστε διπλό click πάνω του. Θα σας ανοίξει το Utorrent και το παράθυρο Add New Torrent. Κάτω από το Save As γράψτε που θέλετε να κατεβάσετε το torrent, ή πατήστε τις 3 τελείες δεξιά για να κάνετε browse και OK.

add torrent

5. Περιμένετε όσο κατεβαίνει το torrent.

downloading torrent

6. Όταν ή μπάρα φτάσει στο 100% τότε το torrent κατέβηκε και εκεί που έλεγε downloading λέει seeding. Θα το βρείτε εκεί που διαλέξατε να κατέβει ή πατήστε διπλό click πάνω του στο Utorrent. Αφήστε το torrent να ανεβαίνει (seed) τουλάχιστον μέχρι να φτάσει ratio 1 για να προσφέρετε και εσείς στην κοινότητα των torrents.

seeding torrent

Αν ψάχνετε για ελληνικά torrents, θα πρέπει να γραφτείτε σε κάποιον ελληνικό tracker όπως το gamato.info. Αλλά προσέξτε να διαβάσετε καλά τους όρους λειτουργίας και να τους ακολουθήσετε (όπως το να έχετε συνολικό ratio πάνω από 1 μιας και σε private tracker μπορούν να σας διώξουν ανά πάσα στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα για την λειτουργία των torrents στο Αγγλικό Wiki και κάποια λίγα στο ελληνικό.

Tags: