Πως τρέχω τα images των CD/DVD από τον σκληρό μου.(virtual cdrom)

How to Icon

Αν έχετε image από κάποιο παιχνίδι ή άλλο DVD και θέλετε να το τρέξετε από τον υπολογιστή σας χωρίς να χρειαστεί να το κάψετε σε CD...

Αυτό γίνετε με την χρήση ιδικών προγραμμάτων, που δημιουργούν μια εικονική συσκευή DVD στον υπολογιστή σας και «φορτώνουν» το παιχνίδι εκεί. Τα καλύτερα και ποιο γνωστά προγράμματα που εκτελούν αυτήν την διαδικασία είναι το Daemon tools και το Alcohol 120%, αλλά σε αυτόν τον οδηγό θα χρησιμοποιήσουμε το Virtual CloneDrive που είναι δωρεάν και απλό στην χρήση.

1. Κατεβάστε το Virtual CloneDrive και εγκαταστήστε το.

Κατά την εγκατάσταση όταν σας βγάλει ένα παράθυρο αν εμπιστεύεστε τον εκδότη του οδηγού πατήστε continue anyway.

2. Τρέξτε το από την συντόμευση στην επιφάνια εργασίας και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει, εκεί που λέει Number of drives επιλέξτε 1 και πατήστε οκ.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερα από 1 virtual rom για να φορτώνετε παραπάνω από ένα DVD ταυτόχρονα επιλέξτε των αντίστοιχο αριθμό.

Number of drives

3. Μέτα ανοίξτε το My Computer (Ο υπολογιστής μου) και θα δείτε ότι έχει εμφανιστεί ένα επιπλέον drive. Πατήστε δεξί click πάνω του, πηγαίνετε εκεί που λέει Virtual CloneDrive και κλικάρετε στο Mount.

Mount image

4. Στο παράθυρο που άνοιξε βρείτε το image που θέλετε να φορτώσετε επιλέξτε το και πατήστε open.

Τα image είναι συνήθως σε μορφή iso, img, bin ή udf.

Τώρα μπορείτε να τρέξετε το cd/dvd που επιλέξατε πατώντας διπλό κλικ στο καινούργιο drive.(Αν έχει auto run θα τρέξει μόνο του)

Αν θέλετε να σβήσετε το καινούργιο drive τρέξτε την συντόμευση στην επιφάνια εργασίας και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει, εκεί που λέει Number of drives επιλέξτε disable και πατήστε οκ.

disable drives