Δημοσιεύτηκε την 12/01/2010 - 19:13 από Ronin team

How to Icon

Θέλετε να κρύψετε την IP σας ή την χώρα προέλευσής σας από κάποιο site; Σερφάρετε ανώνυμα διαβάζοντας αυτόν τον οδηγό!

Το να κρύψετε την πραγματική σας ταυτότητα από κάποια σελίδα, έχει πολλές χρήσεις τις οποίες θα αναφέρουμε εδώ. Τεχνικά ας πούμε πως κάθε σελίδα που επισκεπτόμαστε γνωρίζει την IP μας (διαδικτυακή μας διεύθυνση), από την οποία μπορεί να αναγνωρίσει την χώρα προέλευσής μας. Αυτό δεν είναι κακό συνήθως, καθώς έτσι μας παρουσιάζει το περιεχόμενο της στην γλώσσα που μιλάμε (εφόσον πρόκειται για πολυγλωσσικό site) ή ρυθμίζει την διαφορά ώρας μας (timezone). Εκεί όμως που υπάρχει πρόβλημα είναι σελίδες όπως το hulu.com, το οποίο μπλοκάρει την χρήση του σε χρήστες που βρίσκονται εκτός των ΗΠΑ. Αν ένας χρήστης εν Ελλάδι προσπαθήσει να μπεί στο hulu.com θα δεί μια εικόνα όπως η παρακάτω:

Hulu restrictions

Το hulu.com, βάσει της IP του χρήστη, αναγνώρισε την τοποθεσία του, και αρνήθηκε να προβάλει περιεχόμενο.

Άλλοι λόγοι που θα μας χρειαστεί το ανώνυμο browsing είναι σελίδες που απαγορεύουν την χρήση τους μετά από συγκεκριμένο χρόνο χρήσης τους, εκτός και αν πληρώσουμε. Ένα παράδειγμα είναι το megavideo.com το οποίο αφήνει μόνο εβδομηντακάτι λεπτά χρήσης του καθημερινά, και το rapidshare το οποίο έχει καθημερινό όριο downloading. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αν αλλάξουμε σε ανώνυμοι (anonymous browsing), μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία.

Ας πούμε εδώ, πως το να κρύβετε την IP σας ίσως σε κάποιες περιπτώσεις είναι παράνομο, οπότε εμείς το αναφέρουμε μόνο για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Παρακαλούμε θερμά να μήν κάνετε χρήση του οδηγού για παράνομους σκοπούς, αφού έτσι και αλλιώς, οι αρχές μπορούν να μάθουν την ΙP του χρήστη που παρανόμησε είτε αυτός χρησιμοποίησε proxy (βλέπε παρακάτω) είτε άλλο τρόπο ανωνυμίας, απαιτώντας το νομικά από τον πάροχο της ανωνυμίας. Surf responsibly.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως το ανώνυμο σερφάρισμα είναι εξαιρετικά πιό αργό από το κανονικό!

Το ανώνυμο σερφάρισμα μπορεί να επιτευχτεί με πολλούς τρόπους, αλλά εμείς θα αναφέρουμε τρείς:

Share this