Ενσωμάτωση υπότιτλων σε AVI (embeded)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος θα ήθελε να ενσωματώσει τους υπότιτλους μέσα στην ταινία, αντί σε εξωτερικό αρχείο (.srt). Μόνο έτσι παίζουν σε DVD Player με δυνατότητα αναπαραγωγής Divx και Xvid, σε PSP, και άλλες φορητές συσκευές.

<

p>Καταρχάς πρέπει να έχουμε εγκαταστήσει τα εξής:

Εγκαθιστούμε το VirtualDub subtitle filter αντιγράφοντας το αρχείο Subtitle.vdf (αφού το αποσυμπιέσουμε) στον φάκελο \plugins που βρίσκεται στον φάκελο που εγκαταστήσαμε το VirtualDub, συνήθως C:\Program files\VirtualDub\plugins\. Δεδομένου ότι έχουμε σε ψηφιακή μορφή την ταινία (αρχείο στον σκληρό), και τους υπότιτλους επίσης σε αρχείο, ανοίγουμε το DivXLand Media Subtitler και βρίσκουμε τον υπότιτλο:

step 1

Έπειτα πατάμε Save as και επιλέγουμε SubStation Alpha [SSA]:

step 2

Θα προτείναμε σε αυτό το σημείο να κρατήσετε ένα αντίγραφο της ταινίας .avi .

Αφού σώσουμε τον υπότιτλο, κλείνουμε το πρόγραμμα και ανοίγουμε το VirtualDub από όπου επιλέγουμε να ανοίξουμε την ταινία που μας ενδιαφέρει να ενσωματώσουμε τους υπότιτλους:

step 3

Πατάμε Video -> Filters:

step 4

Επιλέγουμε subtitler και ΟΚ:

step 5

Διαλέγουμε τον υπότιτλο που δημιουργήσαμε με το DivXLand Media Subtitler και φροντίζουμε οι υπόλοιπες ρυθμίσεις να είναι όπως στην εικόνα:

step 6

Έπειτα πηγαίνουμε Video -> Compression:

step 7

Και επιλέγουμε Xvid ή DivX, ανάλογα με ποιό εγκαταστήσαμε. Αν κανένα από τα δύο δεν εμφανίζεται, κάτι δεν κάναμε καλά στην εγκατάσταση των codecs, οπότε επαναλαμβάνουμε την διαδικασία (λεπτομέρειες υπάρχουν στις αντίστοιχες ιστοσελίδες):

step 8

Τελειώνοντας πηγαίνουμε File -> Save as AVI και διαλέγουμε το όνομα του νέου αρχείου video που θα περιέχει την ταινία με τους ενσωματωμένους υπότιτλους:

step 9

Το πρόγραμμα θα αναλάβει τα υπόλοιπα, αλλα να σημειώσουμε εδώ, πως ανάλογα το μήκος της ταινίας και την ταχύτητα του επεξεργαστή που έχουμε, ίσως χρειαστούν αρκετές ώρες μέχρι να τελειώσει. Εγκυκλοπαιδικά, κατα την δοκιμή, το encoding διήρκεσε 3 ώρες για μια ταινία των 120 λεπτών.