Ελληνικοί υπότιτλοι (subtitles) .srt, .sub σε ταινία .avi

How to Icon

Έχετε μια ταινία σε avi και θέλετε να της βάλετε ελληνικούς υπότιτλους. Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας το VLC ή με codecs στο Windows Media Player

1. κατεβάστε το VLC και κάντε το install.

2. Πηγαίνετε στο greek subs ή σε άλλο αντίστοιχο site και κατεβάστε τον υπότιτλο για την ταινία που έχετε

3. Μέσα στο .zip ή στο .rar που κατεβάσατε βρείτε το .srt ή το .sub και αντιγράψτε το στο ίδιο φάκελο που έχετε την ταινία.

4. Αλλάξτε το όνομα του υπότιτλου να είναι το ίδιο με το όνομα της ταινίας, αλλά όχι και την κατάληξη. Πχ αν το όνομα της ταινίας είναι: In a Lonely Place.avi θα ονομάσετε τους υπότιτλους In a Lonely Place.srt .

Προσοχή υπάρχει περίπτωση να μην σας δείχνει τις καταλήξεις, αν ισχύει αυτό απλά βάλτε το ίδιο όνομα και σε υπότιτλους και σε ταινία, ή ρυθμίστε τα windows ώστε να δείχνουν τις καταλήξεις των αρχείων.

5. Τρέξτε την ταινία με το VLC και πηγαίνετε στο Tools > Preferences ή πατήστε ctrl+p

VLC preferences

<

p> 6. Πατήστε στο παράθυρο που άνοιξε κάτω αριστερά Show Settings all (1), μετά στην αριστερή στήλη επιλέξτε Input / Codecs>Other Codecs>Subtitles (2) , μετά δεξιά στο Subtitle text encoding επιλέξτε Greek (ISO 8859-7) (3) και Save (4) .

<

p>

VLC preferences

7. Κλείστε το VLC και ξανανοίξτε το

Αν οι υπότιτλοι δεν είναι συγχρονισμένοι διαβάστε πως μπορείτε να τους συγχρονίσετε εδώ.

Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε την ταινία στον Windows Media Player χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους codecs και το VS filter, όπως το K-lite ή το CCCP.

Προσοχή, απεγκαταστήστε όλους τους codecs πριν εγκαταστήσετε οποιοδήποτε από τα packs και εγκαταστήστε μόνο ένα.

1. Πηγαίνετε στο greek-subs και κατεβάστε τον αντίστοιχο υπότιτλο για την ταινία που έχετε.

2. Μέσα στο .zip ή στο .rar που κατεβάσατε, βρείτε το .srt ή το .sub και αντιγράψτε το στο ίδιο φάκελο που έχετε την ταινία.

3. Αλλάξτε το όνομα του υπότιτλου να είναι το ίδιο με το όνομα της ταινίας, αλλά όχι και την κατάληξη. Πχ αν το όνομα της ταινίας είναι: In a Lonely Place.avi θα ονομάσετε τους υπότιτλους In a Lonely Place.srt .

Προσοχή υπάρχει περίπτωση να μην σας δείχνει τις καταλήξεις, αν ισχύει αυτό απλά βάλτε το ίδιο όνομα και σε υπότιτλους και σε ταινία

4. Τρέξτε την ταινία με το Windows Media Player και στο πράσινο βελάκι που θα βγει κάτω δεξιά στο taskbar vob sub arrow πατήστε δεξί click και DirectVobSub (auto-loading version)

direct vob sub

5. Μετά πατήστε στο Text Setting εκεί που λέει Arial

direct vob sub setting

6. Μετά πατήστε πάνω αριστερά στο Font εκεί που λέει Arial

style editor

7. Μετά επιλέξτε στο Script Greek και πατήστε ok

Font Script

Αν οι υπότιτλοι δεν είναι συγχρονισμένοι διαβάστε πως μπορείτε να τους συγχρονίσετε εδώ.