Κρύψιμο αρχείων μέσα σε εικόνα

Κρύψτε τα πολύτιμα προσωπικά σας αρχεία μέσα σε εικόνα .jpg κάνοντάς τα μη εντοπίσιμα από τρίτους.

Ο οδηγός είναι γραμμένος για windows, ενώ θα χρειαστείτε μία εικόνα της αρεσκείας σας, το 7-zip το οποίο θα το βρείτε δωρεάν στα Downloads, και φυσικά το/τα αρχεία που θέλετε να κρύψετε.

1. Αφού εγκαταστήσετε το 7-zip, δημιουργήστε έναν φάκελο π.χ c:\test. Αντιγράψτε εκεί την φωτογραφία (.jpg, .bmp δεν έχει σημασία η μορφή) και τα αρχεία προς καμουφλάζ. Επιλέγουμε τα αρχεία που θα κρύψουμε:

hidden files 1

2. Κάνουμε δεξί κλικ σε ένα από αυτά, και επιλέγουμε όπως στην εικόνα:

hidden files 2

3. Μόλις δημιουργήσαμε ένα συμπιεσμένο αρχείο test.7z. Εν συνεχεία ανοίγουμε την γραμμή εντολών πατώντας Start (έναρξη) -> Run (Εκτέλεση) και πληκτρολογώντας cmd και enter. Μπαίνουμε στον φάκελο C:\test που δημιουργήσαμε προηγουμένως γράφοντας cd c:\test και enter:

hidden files 3

4. Τελειώνοντας γράφουμε copy /b sunset.jpg + test.7z sunset_2.jpg και enter:

hidden files 4

5. Το αρχείο που μόλις δημιουργήθηκε (sunset_2.jpg) συμπεριφέρεται σαν μια κανονική εικόνα, μόνο που περιέχει και τα κρυφά αρχεία χωρίς να μπορεί κανένας να το καταλάβει (αν εξαιρέσουμε την αύξηση του μεγέθους της εικόνας).

hidden files 6

Για να δούμε ξανά τα αρχεία μας, πολύ απλά μετονομάζουμε το sunset_2.jpg σε sunset_2.7z και τα αποσυμπιέζουμε όπως στην εικόνα:

hidden files 5

Αν θέλουμε να γίνουμε παρανοϊκοί, και να ασφαλίσουμε ακόμα περισσότερο τα top-secret έγγραφά μας, μπορούμε αμέσως μετά το βήμα 3, να βάλουμε κωδικό στο συμπιεσμένο αρχείο μας.