Online antivirus

How to Icon

Θέλετε να σκανάρετε τον υπολογιστή σας, ή ένα αρχείο για ιούς, χωρίς να κατεβάσετε antivirus; Piece of cake.

Υπάρχουν αρκετές online υπηρεσίες που ειδικεύονται ακριβώς σε αυτό, και πολλές από αυτές είναι εταιρίες antivirus. Εμείς θα παρουσιάσουμε μερικές μόνο προτάσεις.

Σκανάρισμα υπολογιστή

Bitdefender Quickscan

Το δημοφιλές antivirus, προσφέρει δωρεάν την δυνατότητα σκαναρίσματος μέσω browser, και δουλεύει στους περισσότερους browsers. Απλά θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα addon/extension. Δεν κάνει πολύ βαθύ scanning, αλλά αν υπάρχει κάτι, θα το βρεί. Περισσότερα εδώ.

Panda ActiveScan

Άλλο ένα δημοφιλές antivirus που προσφέρει filesystem scanning μέσω browser. Δυστυχώς δουλεύει μόνο σε Internet explorer και Firefox. Σχετικά καλύτερο σε δυνατότητες από το Bitdefender. Θα το βρείτε εδώ.

Σκανάρισμα μεμονωμένων αρχείων

Virus Total

Μπορείτε να στείλετε αρχεία μέχρι 20 Mb, και δέχεται και συμπιεσμένα, με περιορισμό στα περιεχόμενα αρχεία (μέχρι 20). Ψάχνει στην βάση πολλών antivirus, και σας στέλνει τα αποτελέσματα στο email σας. Δοκιμάστε το εδώ.

Vir Scan

Παρόμοιο με το VirusTotal σε όριο μεγέθους αρχείου, αρκετά εύχρηστο interface και email reporting. Επίσης δέχεται αρχεία για σκανάρισμα μέσω email. Βρείτε το εδώ.

Σίγουρα τα online antiviruses δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια ολοκληρωμένη σουΐτα προστασίας, πάραυτα βολεύουν απίστευτα αν βρίσκεστε σε βιασύνη, ή για κάποιο λόγο δεν θέλετε/μπορείτε να εγκαταστήσετε κάτι πιο ολοκληρωμένο.

Tags: