Στείλτε ανώνυμα e-mail

How to Icon

Σας έχει τύχει να θέλετε να στείλετε e-mail σε κάποιον γνωστό σας, αλλά να μήν γνωρίζει ότι το στείλατε εσείς; Όσο δύσκολο και αν ακούγεται, είναι piece of cake...

Ας αρχίσουμε λέγοντας πως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο οδηγό για παράνομες πράξεις, όπως απειλές, εκβιασμούς ή και ότι άλλο μπορεί να θεωρείται παράνομο στην χώρα που είστε κάτοικος.

Να διευκρινήσουμε επίσης πως όταν λέμε ανώνυμο e-mail, ενοούμε πως θα λάβει κάποια e-mail διεύθυνση ένα mail όπου ο αποστολέας θα είναι ένας τυχαίος και μη υπαρκτός χρήστης. Η υπηρεσία που θα χρησιμοποιήσουμε ίσως (για νομικούς λόγους) να κρατάει κάποια στοιχεία του πραγματικού αποστολέα (τα δικά σας δηλαδή), όπως την IP.

Έχοντας ξεκαθαρίσει όλα αυτά, ας μπούμε στο ψητό! Ανοίγουμε τον αγαπημένο μας browser, και πληκτρολογούμε στην μπάρα διευθύνσεων το εξής url: http://anonymouse.org/anonemail.html. Θα μεταφερθούμε σε μια σελίδα, όπου μπορούμε να εισάγουμε την mail διεύθυνση του παραλήπτη (TO:), το θέμα του μυνήματος (SUBJECT:) και τον κορμό του μυνήματος (MESSAGE:), όπως στην εικόνα, και πατάμε send:

anonymous mail 1

Το μεγάλο αρνητικό, αλλά ταυτόχρονα και θετικό, είναι πως το e-mail δεν θα παραδοθεί άμεσα, αλλά σε τυχαίο χρόνο εντός 12 ωρών. Δηλαδή μπορεί να παραδοθεί την ώρα που βρισκόμαστε μαζί με τον παραλήπτη, δίνοντάς μας ένα πολύ καλό άλλοθι! Ο λόγος που καθυστερεί η παράδοση του mail δεν είναι όμως αυτός, αλλά το να αυξηθεί η ασφάλειά μας και η ανωνυμία μας.

Αν χρειαζόμαστε άμεση παράδωση του mail οπωςδήποτε, υπάρχει μια εναλλακτική υπηρεσία. Πηγαίνουμε στο http://www.sendanonymousemail.net/ όπου συμπληρώνουμε την φόρμα στα δεξιά με τον ίδιο τρόπο, μόνο που θα παρατηρήουμε πως υπάρχει η δυνατότητα να ορίσουμε και την διεύθυνση του αποστολέα! Μπορούμε εκεί να βάλουμε το e-mail ενός τρίτου γνωστού και θα φαίνεται πως αυτός έστειλε το mail. Ας τα βρούνε οι δυό τους μετά. Ένα έξτρα βήμα εδώ είναι να συμπληρώσουμε το πεδίο ασφαλείας (security code) αντιγράφοντας τα γράμματα που φαίνονται στην εικόνα ακριβώς από πάνω. Πατάμε send.

anonymous mail 2

Tags: