Πώς ανοίγω αρχεία .uif;

How to Icon

Έχετε ένα αρχείο με επέκταση .uif και δεν ξέρετε πώς να το ανοίξετε; Ας δούμε τι πρέπει να κάνουμε...

Καταρχάς να ορίσουμε πως τα αρχεία με επέκταση .uif είναι εικονικά cd, ακριβώς όπως τα ISO, μόνο που είναι encoded και χρειάζονται το MagicISO για να ανοίξουν. Το MagicISO βέβαια δεν είναι δωρεάν, οπότε θα πρέπει να κάνουμε κάτι από τα παρακάτω:

  • Να χρησιμοποιήσουμε την trial version, η οποία έχει φυσικά πολλούς περιορισμούς
  • Να αγοράσουμε το MagicISO (κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε)
  • Να κάνουμε χρήση ενός δωρεάν μετατροπέα και να μετατρέψουμε το uif αρχείο σε ISO, οπότε να μπορούμε να το κάψουμε κανονικά σε CD με το ImgBurn ή άλλο πρόγραμμα.

Οι περιορισμοί κάνουν την trial έκδοση σχεδόν άχρηστη, αφού αφήνει αρχεία μικρότερα απο 300Mb και λήγει μετά από μερικές μέρες.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε το MagicISO, από εδώ μπορείτε να κατεβάσετε την δοκιμαστική έκδοση του. Η εγκατάσταση είναι απλούστατη, ενώ το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το εν λόγω αρχείο, και να κάνετε extract το περιεχόμενο σε κάποιον φάκελο της επιλογής σας.

Ο τρίτος τρόπος δεν έχει 100% επιτυχία, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να μετατρέψουμε μεγάλα αρχεία. Ξεκινάμε κατεβάζοντας το UIF2ISO από εδώ. Τρέχουμε το .exe που υπάρχει μέσα στο zip, το οποίο θα μας ρωτήσει ποιό αρχείο uif θέλουμε να μετατρέψουμε σε iso:

uif2iso

Αφού επιλέξουμε το uif αρχείο, θα μας ρωτήσει το όνομα του iso που θα δημιουργηθεί. Αφού επιλέξουμε και αυτό, θα γίνει η μετατροπή και είμαστε έτοιμοι να κάψουμε το iso σε cd-r ή να το χρησιμοποιήσουμε στο Daemon-tools:

uif2iso_2