Δημοσιεύτηκε την 16/05/2009 - 15:28 από Ronin team

How to Icon

Πολλοί μας ρωτάνε πως κάνεις Format σε ήδη ή μη υπάρχον λειτουργικό. Αν θέλετε να κάνετε install τα Windows XP σε καινούργιο PC ή στο PC σας Format και εγκατάσταση «φρέσκων» Windows XP...


Προσοχή πριν κάνω format πρέπει να αποθηκεύσω τα αρχεία μου για να μην τα χάσω1. Βάλτε το CD των Windows XP στο CD-ROM σας και κάντε restart το PC

2. Όταν στην οθόνη σας γράψει Press any key to boot from CD πατήστε οποιοδήποτε κουμπί.

Press any key to boot from CD

Αν δεν εμφανιστεί πρέπει να πάτε στο BIOS πατώντας DELETE (σε μερικά PC μπαίνεις με F2 ή με F10) στην αρχική οθόνη κατά την εκκίνηση του υπολογιστή και στο Boot Priority (ή Boot Order) βάλτε πρώτο το CD-ROM .

Αν όλα πάνε καλά σε αυτό το σημείο θα δείτε την οθόνη του Setup των Windows

Windows Setup 1

3. Προσέξτε όταν στο κάτω μέρος της οθόνης σας εμφανιστεί το Press F6 if you need to install a third party SCSI or RAID drive… . Αν η έκδοση των Windows XP που έχετε είναι SP 1 και πάνω ή ο σκληρός σας δεν είναι SATA δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα σε αυτό το σημείο. Αλλιώς ίσως χρειαστεί να εγκαταστήσετε SATA drives πατώντας F6 και βάζοντας την αντίστοιχη δισκέτα που το περιεχόμενο της το βρίσκετε στο CD της μητρικής ή στο site της.

 install SCSI or RAID

Αφού φορτωθούνε όλα τα αρχεία θα δείτε αυτήν την εικόνα.

 Press enter to setup

4. Πατήστε Enter

Μετά θα δείτε αυτήν την εικόνα.

 Press F8

5. Πατήστε F8 (αφού διαβάσετε το συμβόλαιο)

Μετά θα δείτε την εικόνα οπού διαλέγετε των σκληρό δίσκο και το Partition που θα γίνει η εγκατάσταση. Αν σας πει ότι δεν βρίσκει δίσκο ενώ έχετε εγκατεστημένο στο PC σας επιστρέψτε στο βήμα 3.

 Select Partition1

Εδώ στην περίπτωση που ο σκληρός είναι καινούργιος μπορείτε να διαλέξετε σε πόσα μέρη (Partitions) θα τον χωρίσετε. Αλλιώς πηγαίνετε στο βήμα 7.

6. Πατήστε C για να διαλέξετε πόσα MB θα είναι το Partition και επαναλάβετε την διαδικασία για όσα Partition θέλετε. Τα windows XP θέλουνε 2 GB, καλό είναι να δώσετε 20 GB για C:\ (windows και προγράμματα ) 3 GB για E:\ (Page File) και όλα τα υπόλοιπα GB για D:\ (δεδομένα)

 Create Partition

7. Μετά επιλέξτε το Partition που θα εγκαταστήσετε τα Windows συνήθως C:

 Select Partition2

Προσοχή, όσα δεδομένα έχετε σε αυτό το Partition θα σβηστούν .

Αν κατά λάθος σβήσετε το λάθος partition, μην γράψετε τίποτα σε αυτό το partition για να μπορέσετε να κάνετε recover τα αρχεία σας.

Στην επόμενη οθόνη διαλέγετε με ποιο τρόπο θα κάνετε Format.

 Select Format

8. Διαλέξτε Format the partition using the NTFS file system και πατήστε Enter.

Formating

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του Format

Copying Files

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιγραφής των αρχείων.

Μετά την επανεκκίνηση θα σας ξαναβγάλει το «Press any key to boot from CD» από το βήμα 1. Μην πατήσετε τίποτα.

Share this