Εγκατάσταση Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) παράλληλα με Windows

How to Icon

Εγκαταστήστε το πολυπόθητο Ubuntu πλάι στα Windows που ήδη έχετε για dual boot.

Ο οδηγός ισχύει και για την έκδοση Ubuntu 9.10!

Κάθε φέτος και καλύτερα για το Ubuntu που κάθε χρόνο κάνει την εγκατάστασή του ακόμα πιο εύκολη και ανώδυνη. Αν ακολουθήσετε τον οδηγό πιστά, θα έχετε ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα linux χωρίς να αποχωριστείτε τα Windows. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής με CD-ROM και ένα CD Ubuntu το οποίο θα κατεβάσετε μέσω bit-torrent από εδώ ή αν διαθέτετε DVDROM κατεβάστε την DVD έκδοση από εδώ, πάλι με bit-torrent. Αν δεν θέλετε ή δεν ξέρετε να χρησιμοποιήσετε το torrent πρωτόκολλο, μπορείτε εναλλακτικά να κατεβάσετε τα .iso από την επίσημη ιστοσελίδα του Ubuntu μέσω browser εδώ. Οι εικόνες που δίνουμε για κατέβασμα είναι η 32μπιτη έκδοση του Ubuntu, που δουλεύει για όλα σχεδόν τα PC.

Προσοχή, αν είστε κάτοχος netbook με έλλειψη CD/DVD-ROM θα πρέπει να κάνετε την εγκατάσταση μέσω εξωτερικού (USB) CDROM ή μέσω μιας ειδικής SD κάρτας, κάτι που ο οδηγός μας δεν καλύπτει.

Αφού κατεβάσετε τις εικόνες, θα πρέπει να τις κάψετε σε άγραφο CD/DVD, με χαμηλή κατα προτίμηση ταχύτητα εγγραφής για σιγουριά, με το πρόγραμμα της αρεσκείας σας. Εμείς προτείνουμε το Imgburn που είναι δωρεάν και πολύ δυνατό. Υπάρχει στα Downloads.

Αφού κάψετε το .iso, βάλτε το δισκάκι στο drive και ξεκινήστε το PC. Θα δείτε αυτή την οθόνη όπου επιλέγουμε την γλώσσα της εγκατάστασης (εμείς επιλέξαμε αγγλικά, εσείς μπορείτε να βάλετε ελληνικά):

Εγκατάσταση Ubuntu

Αν δεν εμφανιστεί πρέπει να πάτε στο BIOS πατώντας DELETE (σε μερικά PC μπαίνεις με F2 ή με F10) στην αρχική οθόνη κατά την εκκίνηση του υπολογιστή και στο Boot Priority (ή Boot Order) βάλτε πρώτο το CD-ROM.

Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε Install Ubuntu:

Εγκατάσταση Ubuntu 1

Θα αρχίσει να φορτώνει το λειτουργικό:

Εγκατάσταση Ubuntu 2

Tags: